Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για COVID-19

Οι παρευρισκόμενοι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 2021 θα πρέπει να υποβληθούν σε μια διαδικασία τεστ κοροναϊού κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στην εκδήλωση.

Σε ένα νέο άρθρο από το Variety, έχουν περιγράψει τι πρέπει να περάσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι που παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περιλαμβάνει τον έλεγχο κάθε 48 ώρες για COVID-19.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνουν οι συμμετέχοντες είναι ένα τεστ σάλιου.

Χορηγούμενη και ρυθμιζόμενη από την Biogroup, η δοκιμή σάλιου θα είναι η προτιμώμενη μέθοδος ελέγχου του COVID.

Ωστόσο, πολλοί θεατές απογοητεύτηκαν με το τεστ, καθώς πρέπει να είναι όλοι υγροί και ένας δημοσιογράφος «είδε ένα φιαλίδιο από δείγμα να απορρίπτεται επειδή κάποιος είχε βήξει ένα κομμάτι φαγητού, μολύνοντας έτσι το δείγμα»

Σε εκείνους που δεν μπόρεσαν να παράσχουν αρκετό σάλιο, δόθηκε ένα παραδοσιακό ρινικό επίχρισμα από νοσοκόμα.

Ενώ οι αριθμοί είναι μειωμένοι σε όλο τον κόσμο λόγω εμβολιασμών, η παραλλαγή Delta εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία και οι Κάννες έχουν εφαρμόσει πολλούς κανόνες για τους επισκέπτες του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σε έναν από τους τελευταίους κανόνες, που συμβαδίζει με τη γαλλική νομοθεσία, λέει ότι όσοι μαζεύονται σε εσωτερικούς χώρους πρέπει είτε να εμβολιαστούν είτε να δείξουν απόδειξη δοκιμής PCR.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει ένα σύστημα παρακολούθησης COVID-19 που μετά τον εμβολιασμό, παρέχει έναν γραμμικό κώδικα σε κάθε άτομο. Ωστόσο, εάν δεν είστε από την Ευρώπη, θεωρείται ότι δεν έχετε εμβολιαστεί επειδή δεν έχετε ένα από αυτά.

Εκείνοι που δεν προέρχονται από την Ευρώπη και χωρίς ραβδωτό κώδικα αναμένεται και θα δοκιμάζονται για COVID-19 κάθε 48 ώρες για να εισέλθουν στο Palais, το κτίριο όπου οι παραγωγοί δημιουργούν τραπέζια για την αγορά των ταινιών τους.

Ωστόσο, εάν παρακολουθείτε απλώς μια προβολή, δεν χρειάζεται, καθώς η Γαλλία δεν απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 2021 ξεκινά αυτή την εβδομάδα με τον Σπαικ Λι ως πρόεδρο της Επιτροπής.