Έλαβα μήνυμα απο το 54122.

Μου ήρθε προχθές στο κινητό ένα μήνυμα απο το 54122, απο μία κοπέλα που ρωτούσε να μάθει αν μιλά με άντρα ή με γυναίκα. Δεν απάντησα γιατί δεν είχα ιδεά τί μπορεί να είναι αυτό κι αν θα καταχρεωθώ. Το έψαξα λίγο στο ίντερνετ και μου έβγαλε ένα site, το www.ellinespadou.com , και τότε κατάλαβα τί είχε γίνει.

Εγώ είμαι φοιτήτρια. Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ιταλία, χάρη σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Δεν έχω ακόμα πολλούς γνωστούς εδώ και κυρίως, δεν γνωρίζω πολλούς Έλληνες. Κάποια στιγμή λοιπόν, ψάχνοντας για σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έπεσα πάνω στο Ellinespadou και δημιούργησα ένα προφίλ αλλά πάνω στη φούρια μου δεν ασχολήθηκα με τους όρους χρήσης, δεν τους διάβασα καν.

Είδα πως το site έχει γραμμή εξυπηρέτησης πελατών και πήρα αμέσως τηλέφωνο να δω τί έχει γίνει και απο πού κι ως πού βρήκε η άλλη τον αριθμό μου και μου στέλνει μήνυμα. Η κοπέλα με την οποία μίλησα μου εξήγησε πως, όταν κάνεις εγγραφή στο site και καταχωρείς τα προσωπικά σου στοιχεία, όπως κινητό τηλέφωνο κτλ, υπάρχει ένα μικρό κουτάκι ΗΔΗ τσεκαρισμένο, με το οποίο συμφωνείς να συμμετάσχεις στην υπηρεσία chat που έχει η εταρεία. Είναι όπως τα διαφημιστικά, που αν δεν ξε-τικάρεις το κουτάκι, τότε συμφωνείς να σου έρχεται newsletter για τα προϊόντα και τις προσφορές.

Μπήκα αμέσως στο site για να δω αν όντως ισχύει αυτό που μου λέει και πραγματικά, έχει ένα κουτάκι κάτω ακριβώς απο εκεί που βάζεις το κινητό σου! Ψιλορεζίλι αλλά δε βαριέσαι! Την ρώτησα τί πρέπει να κάνω για να διαγραφώ και μου είπε πως είτε θα στείλω μήνυμα στο 54122 τη λέξη ΣΤΟΠ (αλλά αυτό χρεώνεται παιδιά, νομίζω κάπου 2,50 ευρώ), ή να της δώσω τον αριθμό και να με διαγράψει εκείνη. Και έτσι έκανα. Με διαβεβαίωσε κιόλας οτι δεν χρεώθηκα για το μήνυμα που έλαβα, οπότε μου έφυγε ένα μεγάλο άγχος!

Tags: