Ζαπουνίδου: Δεν έκανα αυτό που μπορούσα

 

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου τερμάτισε στον τελικό των 20 χλμ βάδην στην 44η θέση με 1:35:19. Στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι ρωσίδες Ελενα Λασμάνοβα (πρώτη με 1:25.02, ολυμπιακό ρεκόρ) και Ολγκα Κανίσκνινα (ήταν 1η στο Πεκίνο) 1:25:09 και στην 3η η κινέζα Σενζίε Κιεγιάνγκ με 1:15:16.

 

Η ελληνίδα αθλήτρια, που κατάγεται από την Αριδαία, έμεινε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (1.31.08) και δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Όπως είπε μετά τον τερματισμό της, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με στομαχικές διαταραχές στην διάρκεια της κούρσας, που την επηρέασαν. "Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη που θα πάει μια κούρσα. Εκανα την προσπάθειά μου, δυστυχώς δεν ήμουν καλά και δεν μπόρεσα να κάνω αυτά που μπορούσα", είπε η Ζαπουνίδου.
Η Λασμάνοβα από την πλευρά της μετά τον αγώνα, ρωτήθηκε κατά πόσο ανέμενε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και απάντησε: "Αυτό το πρωί δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη για το πώς ένιωθα. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα".
Για την κούρσα της είπε: "Κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ήμουν σε τέτοια απόσταση από το προβάδισμα που έχανα την καρδιά μου, αλλά σε κάθε γύρο ο προπονητής μου, έλεγε να κρατήσω την ηρεμία, να είμαι ήσυχη να είμαι σε ετοιμότητα και να μην εγκαταλείψω την προσπάθεια. Συνέχισα και στο τελευταίο γύρο είδα οι άλλες ήταν κουρασμένες και είχαν μείνει πίσω. Γι΄ αυτό επιτάχυνα και διατηρήθηκα μπροστά. Αλλά όχι, μέχρι να διασχίσω τη γραμμή του τερματισμού δεν πίστευα ότι θα πάρω ένα μετάλλιο".

 
Λέξεις κλειδιά: