Η Season 17 του Grey's Anatomy θα προβάλει την πανδημία COVID-19

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η σεζόν 17 του Grey's Anatomy θα είναι λίγο διαφορετική από την προγραμματισμένη, υπό το φως της πανδημίας.

Τώρα, η σειρά ερευνά τους τρόπους με τους οποίους το COVID-19 διαμορφώνει όχι μόνο την παραγωγή, αλλά και την ίδια την ιστορία.

Η Showrunner Krista Vernoff μίλησε στο Entertainment Weekly για τους τρόπους με τους οποίους η πραγματική κρίση στον κόσμο θα διαμορφώσει τη 17η σεζόν της τρέχουσας σειράς.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε μια μακροχρόνια ιατρική σειρά και να μην γυρίσουμε την ιατρική ιστορία της ζωής μας", αναγνωρίζει.

"Κάθε χρόνο, έχουμε γιατρούς να έρχονται και να μας λένε τις ιστορίες τους", σχολιάζει η Vernoff.

«Και», παρατηρεί, «συνήθως λένε τις πιο αστείες ή πιο τρελές ιστορίες τους».

Η Vernoff εκφράζει: «Φέτος, το νιώσαμε περισσότερο σαν θεραπεία».

"Οι γιατροί έρχονται", περιγράφει η Vernoff, "και είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι για τους οποίους μιλούν για αυτούς τους τύπους εμπειριών που έχουν."

«Κυριολεκτικά κλονίζονται και προσπαθούν να μην κλαίνε», αναφέρει λεπτομερώς.

"Είναι χλωμοί", σημειώνει η Vernoff, "και μιλάνε για πόλεμο - έναν πόλεμο για τον οποίο δεν είχαν εκπαιδευτεί."

"Και αυτή ήταν μια από τις μεγάλες συζητήσεις μας για τον Owen", σημειώνει η Vernoff, αναφερόμενη στον φανταστικό γιατρό, Owen Hunt.

Συνεχίζει: "είναι ότι έχει εκπαιδευτεί για αυτό με τρόπο που οι περισσότεροι από τους άλλους γιατρούς δεν είναι."

Αυτό έχει πολλές δυνατότητες για τις ενδεχόμενες αλληλεπιδράσεις του με άλλους γιατρούς.

Η Vernoff σημειώνει σωστά ότι η ανατομία του Grey, δεδομένου του αντικειμένου της σειράς, έχει σαφή υποχρέωση να αντιμετωπίσει την πανδημία.

«Νιώθω ότι η εκπομπή μας έχει μια ευκαιρία και ευθύνη να πει μερικές από αυτές τις ιστορίες», δηλώνει

Η Vernoff προσθέτει: "Οι συζητήσεις μας ήταν συνεχώς για το πώς διατηρούμε ζωντανό χιούμορ και ρομαντισμό, ενώ λέμε αυτές τις πραγματικά οδυνηρές ιστορίες".

Η σεζόν 16 δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της σεζόν.

Επειδή η πανδημία COVID-19 σταμάτησε την παραγωγή, τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σεζόν δεν μπορούσαν να κινηματογραφηθούν.

Είναι επίσης πραγματικά κρίμα, επειδή έχασαν την δυνατότητα crossover.

Ο σταθμός 19, στον οποίο η Βέρνοφ είναι επίσης παραγωγός, κατάφερε να ολοκληρώσει τη μαγνητοσκόπηση της σεζόν πριν ξεκινήσει η πανδημία.

Οι δύο σειρές είχαν σκοπό να έχουν τεμνόμενες ιστορίες σε ένα crossover, δεδομένου ότι μοιράζονται ένα φανταστικό σύμπαν.

Δυστυχώς, τα σχέδια για αυτό έπρεπε να αναβληθούν υπό το φως της πραγματικότητας της πανδημίας. Η ασφάλεια των ηθοποιών και του πληρώματος πρέπει να έχει προτεραιότητα.

Προφανώς, η κάλυψη της πανδημίας COVID-19 είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Δεν πρόκειται για φανταστική κατάσταση.

Σε αντίθεση με το περίφημο επεισόδιο "Code Black" από πολύ νωρίς στη σειρά, αυτό είναι κάτι που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη κάποιον που έχει θετικά αποτελέσματα για το COVID-19. Μέχρι να εμφανιστεί η σεζόν 17, τα πράγματα θα έχουν επιδεινωθεί πολύ.

Τούτου λεχθέντος, αν κάποια σειρά μπορεί να χειριστεί αυτήν την πανδημία καλά, ελπίζουμε ότι θα είναι η ανατομία του Γκρέι και όχι μόνο επειδή είναι μια ιστορία στο νοσοκομείο.

Αν πάμε πίσω στον μικρό μονόλογο του George O'Malley σε έναν περήφανο ναζί αφού η Δρ. Μπέιλι έσωσε τη ζωή του, πιστεύουμε ότι μια τέτοια ιστορία θα μπορούσε να είναι σε πολύ ικανά χέρια.

Αλλά τι μορφή μπορεί να έχουν οι ιστορίες;

Η εικασία μας; Τουλάχιστον ένα επεισόδιο "παρμένο από τα πρωτοσέλιδα" βασισμένο στον αποθαρρυντικό COVID-denier, ο οποίος πέθανε μετανιώνοντας τις προηγούμενες αμφιβολίες του.

Αυτό, φανταζόμαστε, θα έρθει αργότερα, υποθέτοντας ότι η σεζόν επιτρέπει κατάλληλα ένα εκτεταμένο τόξο για την πανδημία.

Όπως όλοι έχουμε βιώσει, το COVID-19 δεν περιορίστηκε σε ένα μόνο «επεισόδιο», ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.