Μάχες μεταξύ Σύρων στρατιωτών - ανταρτών στα σύνορα με Τουρκία

NAFTEMPORIKI.GR
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 21:41
Τελευταία Ενημέρωση : 18/09/2012 21:42

Σφοδρές μάχες μεταξύ Σύρων στρατιωτών και ανταρτών βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τελ Αμπιάντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ενώ πυρά δέχτηκαν και ορισμένα σπίτια στην πόλη Ακτσάκαλε, από την τουρκική πλευρά των συνόρων.
Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, οι αντάρτες προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το συνοριακό πέρασμα του Τελ Αμπιάντ.
Το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι ο δήμος του Ακτσάκαλε κάλεσε με μεγάφωνα τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στα σύνορα ενώ μάρτυρες που μίλησαν τηλεφωνικά από την πόλη είπαν ότι είδαν ελικόπτερα του συριακού στρατού στην περιοχή. Για λόγους ασφαλείας το μεθοριακό φυλάκιο έκλεισε από την πλευρά της Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς υποστήριξε από το Κάιρο ότι η συριακή σύρραξη δεν πρέπει να επεκταθεί και στον γειτονικό Λίβανο, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τις διεθνείς συνέπειες της κρίσης.
Ο Φαμπιούς επανέλαβε ότι δεν υφίσταται λύση δίχως την αποχώρηση του προέδρου Ασαντ και πρόσθεσε πως οι θέσεις του Αιγύπτιου προέδρου Μόρσι είναι ίδιες με τις δικές μας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο