Οι δικαιολογίες που θα βρει για να χωρίσετε και η αλήθεια που κρύβουν

Αν στη ζωή σου δεν έχεις φάει ούτε μία χυλόπιτα, σταμάτα να διαβάζεις το άρθρο τούτο. Για εσένα που έχεις ακούσει ατάκες χωρισμού, τόσες που γράφεις βιβλίο, συνέχισε να διαβάζεις. Έχουμε για εσένα την ακριβή μετάφραση (ερμηνεία) των δικαιολογιών που έχουμε ακούσει κατά καιρούς από ανδρικά χείλη!

1. Θέλω χρόνο: η ατάκα αυτή πάει ασορτί με βουρκωμένο βλέμμα, χείλια ζαρωμένα και χέρια που ακουμπούν τα δικά σου. Ο χρόνος που χρειάζεται πηγαίνει παρέα με τα κοσμητικά επίθετα "λίγο ή πολύ" που σημαίνουν ακριβώς το ίδιο: Έχω βρει άλλη και δεν θέλω να στο πω κατάμουτρα, να την δοκιμάσω λίγο χωρίς τύψεις, κι αν δεν μου κάνει θα επιστρέψω σε λίγο ή περισσότερο καιρό.
Τι να μην κάνεις; Αν δεν σε λένε Πηνελόπη, μην τολμήσεις να πεις το μεγαλόψυχο "πάρε το χρόνο σου αλλά μην είσαι σίγουρος πως θα είμαι εδώ όταν επιστρέψεις". Αν πάλι ακούς και στο όνομα Πηνελόπη, εκμεταλλεύσου τους μνηστήρες!

2. Δε σου αξίζω: κοινώς, την έχω κάνει την κουτσουκέλα μου και νιώθω τύψεις αλλά μου άρεσε και μάλλον θέλω να την ξανακάνω αλλά χωρίς να πρέπει να κρύβομαι.
Τι να μην κάνεις; Μην αναρωτηθείς τι θέλει να πει ο ποιητής. Ο χωρισμός; Θα σου περάσει! Η ψυχική σου υγεία; Αξία ανεκτίμητη.

3. Σου πέφτω λίγος: ή εσύ μου πέφτεις μπόλικη! Για κοιτάξου, για ζυγίσου, μήπως έχεις παχύνει κι εκείνος σε γνώρισε μοντέλο γιατί έχει ήδη ξεκινήσει να κοιτάζει άλλες.
Τι να μην κάνεις; Να μην μπεις στη διαδικασία να τον πείσεις ότι είναι μπόλικος

4. Θα φύγω στην Αφρική - μετανάστης Ο Τσάντλερ από τα Φιλαράκια προφασίστηκε πως θα μεταναστεύσει στην Υεμένη για να αποφύγει την τότε αγαπημένη του. Εσύ πιστεύεις πως αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες; Ένας άντρας προτιμά να σου πει ένα τόσο μεγάλο ψέμα (κι ας μένετε στην ίδια γειτονιά) παρά να σου πει ότι βαρέθηκε!
Τι να μην κάνεις; Μην βγάλεις εισιτήριο κι αρχίσεις να τον ψάχνεις στα σαφάρι της Αφρικής! Τσάμπα κόπος!

5. Η απόσταση θα μας κάνει καλό - Είμαστε πολύ διαθέσιμοι ο ένας για τον άλλο Ο πιο συγκινητικός και αξιοπρεπής κατά την άποψή του τρόπος για να σου πει κομψά πως του έγινες στενός κορσές, βδέλλα! Αν είσαι λίγο γκρινιάρα και έχεις βασικές απαιτήσεις, θα στην αραδιάσει γρήγορα την ατάκα. Αν πάλι το παίζεις άνετη, θα τον περιμένεις πολλά βράδια και δεν θα έρχεται μέχρι να σου πει τα περί διαθεσιμότητας!
Τι να μην κάνεις; Εννοείται να μην μπεις σε διαδικασία να σκεφτείς πόσο χώρο πρέπει να του αφήσεις για να μην σε χωρίσει. Αν φτάσαμε να αξιολογούμε την αγάπη σε τετραγωνικά απόστασης, πού να μιλήσουμε για τα γαλόνι του έρωτα που θα χάσεις μένοντας στο πλευρό του.

6. Δεν ήταν γραφτό! Αυτά τα γραφτά, τα παίζει σε επανάληψη ο Παπακαλιάτης σε κάθε του δημιούργημα. Η μοίρα, το γραφτό, το κάρμα, σε λίγο θα φτάσουμε να ξεκλειδώνουμε ενέργειες για να σταυρώσουμε έναν άντρα της προκοπής!
Τι να μην κάνεις; Eδώ θα σου πω τι να κάνεις: Βάλε να παίζει διαπασών Στανίση: "τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια", βάλε και την στρογγυλή μαγική γυάλα στο τραπέζι και κάνε του μαθήματα για το γραφτό και το άγραφο μέλλον του μακρυά σου