Σε... αναμμένα κάρβουνα ο ΠΑΟΚ

 

Σε λίγες ώρες, ο ΠΑΟΚ θα μπει στον μαραθώνιο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά η αλήθεια είναι ότι η σκέψη των περισσοτέρων δεν βρίσκεται στη πρεμιέρα με τον Πανθρακικό. Κι αυτό, γιατί η ξεκάθαρη πρόθεση της UEFA να επιβάλλει σκληρή τιμωρία στον ΠΑΟΚ (και στην Ραπίντ Βιένης), διατηρεί τους επιτελείς του Δικεφάλου σε αναμμένα κάρβουνα.

 

Αύριο (27/08), η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσει υπόμνημα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, στο οποίο θα πρέπει να παραθέσει και να τεκμηριώσει τις απόψεις της. Το περιεχόμενο του υπομνήματος είναι αναγκαίο να πείσει την πειθαρχική επιτροπή της UEFA για τις θέσεις του ΠΑΟΚ, αφού σε διαφορετική περίπτωση, ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας είναι πιθανός. Επί τούτου, από χθες το νομικό επιτελείο της ομάδας βρίσκεται σε εγρήγορση.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι βασικοί άξονες της απολογητικής γραμμής του Δικεφάλου, είναι σαφές όμως ότι θα υπάρχει η λέξη «αυτοάμυνα». Αυτό ήταν εξάλλου το κεντρικό νόημα από τις τοποθετήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, λίγες ώρες έπειτα από τα επεισόδια στην Τούμπα. Σύμφωνα με τους τελευταίους, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσκομίσει οπτικό υλικό το οποίο θα αποδεικνύει ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από τους οπαδούς της Ραπίντ Βιέννης, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καυτηριαστεί και η στάση της Αστυνομίας, την οποία θα χαρακτηρίσει υπεύθυνη για την έκταση των επεισοδίων.
Από την άλλη πλευρά, ακόμη ένα μειονέκτημα του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με παλιότερες τιμωρίες. Είναι γνωστό ότι η UEFA είναι ευαίσθητη επί του θέματος της ρίψης βεγγαλικών και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πληρώσει αρκετά πρόστιμα.

 
Λέξεις κλειδιά: