Σταθεροποιητικές τάσεις στο Brent

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Brent στη σημερινή διαπραγμάτευση, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 113 δολάρια/βαρέλι εν όψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, οι εντάσεις κλιμακώνονται στη Μέση Ανατολή, γεγονός που παρέχει στήριξη στην τιμή του πετρελαίου. Στις 9.47 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του Brent κυμαινόταν στα 113,99 δολάρια/βαρέλι.
Η δημοσιοποίηση απογοητευτικών στοιχείων για την ευρωζώνη αναμένεται να δώσει ώθηση στο δολάριο και να λειτουργήσει αρνητικά για τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα. Την τιμή του αργού αναμένεται να στηρίξει, ωστόσο, η ένταση που επικρατεί στο Ισραήλ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία τροφοδοτεί τις ανησυχίες στην περιοχή.
«Τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρώπη θα έχουν άμεση απήχηση στην προθεσμιακή αγορά και το πετρέλαιο θα αντιδράσει σε αυτό», σχολιάζει στο Reuters ο Ριόμα Φουρούμι, από την Newedge Japan. «Η τιμή του πετρελαίου είναι υψηλή εξαιτίας της κατάστασης στο Ισραήλ και πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί», τονίζει.