Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έδιναν μετάλλια για τις Τέχνες

Ίσως οι καλλιτέχνες να δικαιούνται επίσης κολεγιακά μπουφάν ομάδων. Από το 1912 μέχρι το 1948, στους Ολυμπιακούς υπήρχαν διαγωνισμοί στις καλές τέχνες, όπου μετάλλια δίνονταν για την αρχιτεκτονική, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Η θεματολογία των έργων θα έπρεπε να είναι σε σχέση με τους Ολυμπιακούς, οπότε ήταν κοινό να υπάρχουν έργα με ονόματα όπως "Knockdown" (Κατάρηψη) and "Étude de Sport" (Μελέτη του Αθλητισμού). Το πρώτο νικητήριο λογοτεχνικό έργο ήταν του εμπνευστή των μοντέρνων ολυμπιακών αγώνων, του βαρόνου Πιερ ντε Κουπερτέν, ο οποίος έγραψε το έργο "Ωδή στον Αθλητισμό" με ψευδώνυμο.

Σύμφωνα με το βαρόνο, η προσθήκη του διαγωνισμού των τεχνών στους σύγχρονους ολυμπιακούς ήταν απαραίτητη καθώς οι Αρχαίοι Έλληνες διοργάνωναν εικαστικές εκδηλώσεις παράλληλα με τους αγώνες. Με το πέρασμα του χρόνου, ο χορός, ο κινηματογράφος, η φωτογραφία και το θέατρο προτάθηκαν για προσθήκη στους αγώνες, αλλά κανένα δεν τα κατάφερε.

151 μετάλλια συνολικά σε διαγωνισμούς για τις τέχνες πρόλαβαν να απονεμηθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες, πριν αυτοί αντικατασταθούν από καλλιτεχνικά δρώμενα από τις διοργανώτριες πόλεις.