Όταν βουλώνει η μύτη

Το μπούκωμα στη μύτη είναι ένα σύμπτωμα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Το χρονικό διάστημα από τα τέλη του φθινοπώρου έως τα μέσα της άνοιξης είναι αυτό, όπου παρατηρείται εντονότερα το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η ρινική συμφόρηση είναι ιδιαίτερα εκνευριστική, αφού δεν επιτρέπει τη σωστή αναπνοή. Έτσι, κουράζονται οι πνεύμονες και κατά συνέπεια όλος ο ανθρώπινος οργανισμός και εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν η μύτη είναι βουλωμένη, δημιουργείται αίσθημα πίεσης στα ιγμόρεια, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε το κεφάλι μας πιο βαρύ.

Τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν ως στόχο την αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας και την ανακούφιση από αυτό το σύμπτωμα. Το πιο συνηθισμένο συστατικό των φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι η ξυλομεταζολίνη. Η συγκεκριμένη ουσία είναι γνωστή για την αποσυμφορητική και αγγειοσυσταλτική της δράση, χάρη στην οποία μπορεί να ανακουφίσει άμεσα τα παραπάνω συμπτώματα. Επιπλέον, συνδυάζεται με το υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό που προστατεύει από την ξηρότητα, και ενυδατώνει το ρινικό βλεννογόνο.

Το πρόβλημα με το μπούκωμα στη μύτη απασχολεί και τα μικρά παιδιά, ακόμα και τα μωρά. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αντιμετώπισή του είναι διαφορετική, αφού ο οργανισμός σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο ευαίσθητος. Για αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγονται οι λύσεις που περιέχουν χημικά συστατικά. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι με τους οποίου μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα, αρκεί να τους εφαρμόσει σωστά.