Ιούνιος 2014

Κολοσσός της Ρόδου

Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο. Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ. Είχε το ίδιο περίπου μέγεθος με το Άγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αν και στηριζόταν σε χαμηλότερη βάση. Η όψη του αγάλματος λέγεται ότι διακρινόταν από την είσοδο του λιμένα της Ρόδου.

Tags: 

Γιάννης Κυράστας

Ο Γιάννης Κυράστας (25 Οκτωβρίου 1952 - 1 Απριλίου 2004) ήταν Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής.
Καριέρα ποδοσφαιριστή
Ο Γιάννης Κυράστας ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα εναντίον της Καβάλας στις 10 Δεκεμβρίου 1972. Με την ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε συνολικά σε 223 αγώνες εκ των οποίων οι 16 ήταν ευρωπαϊκοί και κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα.

Tags: 

Παγκόσμιο ρεκόρ γκίνες

Το μεγαλύτερο μωσαϊκό με φέτες του τοστ φτάνει τα 121 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από 9.852 φέτες ψωμιού.

Το πορτραίτο για το οποίο δούλεψαν η Laura Hadland μαζί με 27 φίλους της, απεικονίζει την πεθερά της δημιουργού.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ καταγράφηκε στις 17 Οκτωβρίου του 2010 στο Γουαρινγκτον του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tags: 

Aξιόπιστες περιγραφές ότι οι γοργόνες υπάρχουν

Ο καθένας ξέρει τι είναι οι σειρήνες η γοργόνες , αλλά λίγα τα στοιχεία που να μαρτυρούν την ύπαρξή τους.
είναι αντικείμενο γοητείας για αιώνες σε όλους τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, που έχουν της γοργόνες στη λαογραφία τους, με αρκετές περιγραφές και ιστορίες που όμως δεν έχουν τεκμηριωθεί πως θα μπορούσαν εξάλου;, μπορεί και εσκεμμένα να μην υπάρχουν !φαντάσου το σοκ κάποιον αν έλεγαν ότι υπάρχουν ! Οι σκεπτικιστές είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν.
1. 6 Μαρτίου 2013 Θάλασσα Γροιλανδίας

Tags: 

Βρήκαν δαχτυλίδι του 1961 σε αυτοκίνητο του 2004!!!

Ένα χρυσό δαχτυλίδι από το 1961 βρήκε ζευγάρι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο αυτοκίνητο που αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο.Η Shannon Callahan έψαχνε στο πίσω μέρος του 2004 Grand Am για να βρει το κινητό που είχε χάσει ο σύζυγός της, όταν το χέρι της έπεσε σε μία χρυσή βέρα.

"Είχε σφηνώσει εκεί για τα καλά. Έπρεπε να κάνω το κάθισμα αρκετές φορές μπρος πίσω για να το βγάλω", είπε.

Το ζευγάρι επιχείρησε να βρει τον ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού, όμως μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει.

Tags: 

Η μπύρα και οι ευεργετικές της ιδιότητες!

Η μπύρα βελτιώνει το μεταβολισμό και πολλοί γιατροί τη συνιστούν για καθημερινή κατανάλωση (100-200 ml).
1. Η μπύρα ενδυναμώνει τον καρδιακό μυ.
Υπάρχει πολύ ποτάσιο, μαγνήσιο, φώσφορο στη μπύρα και είναι εξαιρετική στο να μας προφυλάσσει από έμφραγμα, υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια.
2. Η μπύρα κατευνάζει και χαροποιεί
Η πικράδα του λυκίσκου φέρνει νύστα και η αλκαλική ισομορφίνη που βρίσκεται στα χημικά χαρακτηριστικά του λυκίσκου είναι κάτι παρόμοιο με τη μορφίνη.
3. Η μπύρα εξαφανίζει τις πέτρες στα νεφρά

Tags: 

10 απίστευτοι λόγοι για να πάρεις διαζύγιο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χωρίσει κάποιος! Αλλά ένας παπαγάλος, τα αδέσποτα, οι Ολυμπιακοί αγώνες του Πεκίνου, σας φαίνονται σοβαροί λόγοι να βγάλετε την βέρα σας για πάντα; Αν όχι σε σας, σε κάποιους ήταν αιτία διαζυγίου..
Πάμε να τους γνωρίσουμε:
1. Εκείνος που χώρισε τη γυναίκα του επειδή δεν είχαν κάνει σεξ… μετά από ένα χρόνο χρόνο.

Tags: 

«Την κρίση τη βιώνω στο πετσί μου»

Ο Γιάννης Σαββιδάκης σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε ότι η κρίση τον έχει επηρεάσει και εκείνον αρκετά όπως σχεδόν όλους τους Έλληνες.

Tags: 

Η πειρατεία

Η πειρατεία είναι ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα του Διεθνούς Δικαίου.
Για τον ακριβή ορισμό της πειρατείας δεν υφίσταται σύμφωνη γνώμη των διεθνολόγων. Κατά τον επίσημο ορισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως περιλαμβάνεται στο άρθρο 100, 101, της Σύμβασης των Η.Ε. (1982), ("Περί ανοικτών θαλασσών"), πειρατεία ονομάζεται κάθε πράξη βίας ή αιχμαλώτισης ή απόσπασης, η οποία διαπράττεται στην ανοιχτή θάλασσα ή τα διεθνή ύδατα από το πλήρωμα ή τους επιβάτες ενός ιδιωτικού πλοίου ή αεροσκάφους, και στρέφεται εναντίον προσώπων ή ιδιοκτησίας που μεταφέρονται με ένα άλλο σκάφος.

Tags: 

Σελίδες