Ιούλιος 2014

Διαβάστε βιβλία, κάνει καλό

Τα βιβλία πέρα από πηγή πνευματικού και γλωσσικού πλούτου και πλούτου πληροφοριών, εξάπτουν τη φαντασία, τονώνουν την πνευματικότητα και την εγρήγορση του νου, τονώνουν τη μνήμη και μας φέρνουν σε επαφή με μια πλευρά του εαυτού μας που ενδεχομένως να μη γνωρίζαμε ότι υπάρχει. Δείτε μια μικρή λίστα με τα 4 βασικά οφέλη που προσφέρει το διάβασμα.
1. Η ανάγνωση βιβλίων μας κάνει πιο έξυπνους.
Έρευνες που έχουν γίνει σε παιδιά, έχουν αποδείξει ότι τα βιβλία βοηθούν στην εστίαση της προσοχής και την ικανότητα συγκέντρωσης, ενώ βοηθούν ακόμη τα παιδιά να σκέφτονται πιο καθαρά.

Tags: 

Έκανε «αντίστροφο γάμο»

Μετά από 28 δυστυχισμένα χρόνια έγγαμου βίου, η Γιουάν Λι, μία κινέζα από τη βόρεια επαρχία Σανξί, γιόρτασε με όλες τις τιμές, ενώπιον φίλων και συγγενών, το διαζύγιό της, κάνοντας έναν... αντίστροφο γάμο.

Η πρωτότυπη τελετή έλαβε χώρα σε ένα ξενοδοχείο στην Ταιγιουάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σανξί.

Tags: 

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά ή Κεφαλλονιά, αλλιώς Κεφαλληνία, είναι νησί του Ιονίου πελάγους κι ανήκει στα Επτάνησα. Επισήμως, κυρίως στη διοίκηση, αναφέρεται με τον αρχαιότερο τύπο «Κεφαλληνία».
Γεωγραφία
Η Κεφαλονιά (Κεφαλληνία) είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων και το τρίτο σε πληθυσμό μετά την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης.

Tags: 

Εμμονή με την Ρόμπερτς

Είναι σίγουρα ο πιο φανατικός θαυμαστής της Τζούλια Ρόμπερτς αφού έχει "χτυπήσει" ούτε ένα ούτε δύο αλλά 82 τατουάζ με την δημοφιλή ηθοποιό.
Ο Miljenko Parserisas Bukovic ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την ταινία της ηθοποιού Έριν Μπρόκοβιτς που αποφάσισε να την δοξάσει γεμίζοντας το σώμα του με διάφορα πορτραίτα της Ρόμπερτς.

Tags: 

Κάσος

Η Κάσος είναι ελληνική νήσος του νότιου Αιγαίου και το νοτιότερο από τα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο. Έχει σχήμα περίπου ρομβοειδές επίμηκες με μέγιστο μήκος από Ακρωτήρι Αυλάκι μέχρι Ακρωτήρι Ακτίνα 19,8 χλμ. και μέγιστο πλάτος (στο μέσον σχεδόν της νήσου) 7,7 χλμ. Η έκταση της φθάνει τα 66,4 τ.χλμ. και έχει μήκος ακτών 59 χλμ.

Tags: 

Εκπαιδεύοντας τα γουρούνια

Εκπαιδευτές στην Κίνα έχουν αναλάβει την εκμάθηση κολύμβησης των γουρουνιών, τα οποία θέλουν να βάλουν στο σόου του πάρκου Γκουάνγκζου, στην επαρχεία Γκουάνγκντονγκ, στο οποίο εργάζονται.
Τα δώδεκα άγρια γουρούνια εκπαιδεύονται για ώρες σε καθημερινή βάση για τρεις ολόκληρους μήνες, προκειμένου να μάθουν να βουτάνε και να κολυμπάνε.
Τα γουρούνια ανεβαίνουν σε μία πλατφόρμα τριών μέτρων και υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτών τους, βουτούν συνεχώς στο νερό, μέχρι αυτό να τους γίνει ευχάριστη συνήθεια.

Tags: 

Η αγριόγατα… ήταν λεοπάρδαλη

Μία γυναίκα με τον σύντροφό της στην Ιντιάνα των ΗΠΑ πυροβόλησαν ένα ζώο που έμοιαζε με αγριόγατα και είχε εισβάλει στην αυλή του σπιτιού τους.
Το ζευγάρι ήθελε να προστατέψει τις γάτες του και δεν δίστασε να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ζώο, που όμως, δεν ήταν αγριόγατα, αλλά λεοπάρδαλη.
Αφού το ζώο πέθανε πλησίασαν και είδαν έκπληκτοι πως πρόκειται για λεοπάρδαλη, η οποία δεν συναντάται στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής. Πάντως, στο ζευγάρι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες από την αστυνομία.

Tags: 

“Η Αλεξάνδρα Βαρσάμη και οι ¨ Τhe Funmpire Combo¨ διασκευάζουν Amy Winehouse ”

Την Αλεξάνδρα Βαρσάμη τη γνωρίσαμε μέσα απο το μουσικό show ¨Τhe Voice¨ όπου και έκανε την πρώτη της εμφάνιση.Έπειτα από αρκετές live εμφανίσεις σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας,ταξίδεψε για να συναντήσει τη πιό funk μπάντα της Πάτρας,τους ¨The Funmpire Combo¨,και μαζί διασκευάσαν το Stronger Τhan Me της Amy Winehouse και του Salaam Remi.

https://www.facebook.com/alexandra.varsami?fref=ts

Tags: 

Νάξος

Η Νάξος ή Αξιά ή Αξά είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος.Η έκταση της είναι 435 τ.χιλ. και το μήκος των ακτών της 91 χλμ.

Tags: 

Κότα έκανε αυγό… με ουρά

Μια κότα στην Χούκου της Κίνας προέβη σε κάτι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς έκανε ένα αυγό με ουρά μήκους μιας ίντσας. Μάλιστα, οι ειδικοί δεν μπορούν να βρουν μια κοινή αιτία για την οποία μπορεί να συνέβη το περίεργο αυτό γεγονός.
Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία έχει να κάνει με το άγχος και η δεύτερη με την περίπτωση το πτηνό να μαδούσε εκείνη την περίοδο και να είχε μεγαλύτερη ανάγκη από θρεπτικές ουσίες.
Αυτός που σίγουρα έμεινε με το στόμα ανοικτό ήταν ο ιδιοκτήτης της κότας που πλέον του ξαφνιάσματος, δεν ήξερε πώς να φάει το αυγό (τηγανητό, βραστό, ομελέτα ή ποσέ).

Tags: 

Σελίδες