Μάιος 2014

Ινδονησία

Η Ινδονησία είναι νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, που απαρτίζεται από περίπου 18.000 νησιά. Με πληθυσμό 237.641.326 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, και έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων. Πρωτεύουσα είναι η Τζακάρτα, παλαιότερα γνωστή ως Μπατάβια. Η Ινδονησία συνορεύει με την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τιμόρ και τη Μαλαισία. Άλλες γειτονικές χώρες περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, και την ινδική επικράτεια του Ανταμάν και Νικομπάρ.

Tags: 

Μουλάρι

Μουλάρι ή ημίονος ονομάζεται το ζώο που προέρχεται από τη διασταύρωση αλόγου και γάϊδαρου. Το μουλάρι προέρχεται από γονιμοποίηση φοράδας από γάιδαρο. Ένα διαφορετικό είδος, το γαϊδουρομούλαρο ή γίννος, προκύπτει όταν γίνει γονιμοποίηση θηλυκού γαϊδουριού από άλογο. Το μουλάρι (αλλά και το γαϊδουρομούλαρο) είναι ένα υβρίδιο, προκύπτει δηλαδή από τη διασταύρωση δυο διαφορετικών αλλά συγγενών ειδών.

Tags: 

εθισμός στα videogames

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι 1 στα 10 παιδιά είναι παθολογικά εθισμένα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.Ας δούμε τα σημάδια που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν και να πείτε «Τέρμα το playstation».
Η έρευνα ξεκινά με δεδομένο ότι όλοι οι γονείς γνωρίζουν ότι το να περνά το παιδί πολύ χρόνο παίζοντας video games είναι ανθυγιεινό. Στην πραγματικότητα ένα παιδί εθισμένο στα βιντεοπαιχνίδια είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζει κατάθλιψη, ανησυχία και χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο.

Tags: 

Έτα Τζέιμς

Η Έτα Τζέιμς (Etta James), γεννήθηκε ως Jamesetta Hawkins, (25 Ιανουαρίου 1938 - 20 Ιανουαρίου 2012) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια της οποίας το στυλ κάλυπτε μια ποικιλία μουσικών ειδών, μεταξύ των οποίων τη μπλουζ, τη rhythm and blues, τη ροκ εν ρολ, τη σόουλ, την γκόσπελ και την τζαζ. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1950, έγινε γνωστή με επιτυχίες όπως "Dance With Me, Henry", "At Last", "Tell Mama", και "I'd Rather Go Blind", για τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά της έγραψε η ίδια τους στίχους.

Tags: 

Ο στοματικός έρωτας καταπολεμάει την κατάθλιψη

Μια έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σχετικά με τις ψυχολογικές παρενέργειες του στοματικού έρωτα στους ανθρώπους φέρνει... ικανοποίηση σε άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 293 γυναικών. Συνέκριναν την σεξουαλική τους ζωή με την πνευματική τους υγεία και ευτυχία. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν πιο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την ζωή τους.

Tags: 

γάλα γαϊδούρας

Γάλα γαϊδούρας θα μπορούν πλέον να πίνουν οι έλληνες καταναλωτές, καθώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσίευσε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» την απόφαση σχετικά με τις προϋποθέσεις αλλά και τους όρους που πρέπει να ακολουθούνται για την παραγωγή, την επεξεργασία και τη διάθεση γάλακτος ιπποειδών, δημιουργώντας έτσι το πλαίσιο για τη νέα αυτή αγορά. Μέχρι πρόσφατα το γαϊδουρινό γάλα δεν είχε περιληφθεί στις λίστες γάλακτος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση.

Tags: 

Γιώτα Γιάννα

Η Γιώτα Γιάννα είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια με παρουσία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα άνω των πενήντα ετών. Έχει τραγουδήσει σε κέντρα της Αθήνας ερμηνεύοντας κομμάτια που έγιναν γνωστά από άλλους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές όπως η Μαρινέλλα, ο Πουλόπουλος, ο Νταλάρας, η Δούκισσα, ο Βοσκόπουλος και άλλων.
Την έχουν χαρακτηρίσει «η Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν», «η Πασιονάρια της Εθνικής οδού» (κατά τον Μάνο Χατζιδάκι), ερμηνεύτρια που «αρπάζει το τραγούδι απʼ τα μαλλιά και το κάνει ολοδικό της» (σύμφωνα με τη Λένα Πλάτωνος).

Tags: 

Παστουρμάς

Ο παστουρμάς (ή παστρουμάς) είναι αλλαντικό που είναι διαδεδομένο σε όλη την κεντρική και δυτική Ασία. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη pastırma et που σημαίνει πιεσμένο κρέας στα τουρκικά, πιθανόν εξαιτίας της συνήθειας των τουρκικών φύλων να έχουν μαζί τους παστό κρέας μέσα σε ειδικές τσέπες της σέλας τους, οι οποίες βρισκόταν κάτω ακριβώς από τους μηρούς του ιππέα. Είναι το αντίστοιχο με το "σαλάδο" των ναυτικών.

Tags: 

Οδηγός άφησε ελέφαντα να πεθάνει…

Οδηγός άφησε ελέφαντα να πεθάνει…

Ενας Ιταλός οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητο του διερχώμενο ελέφαντα και έφυγε τρέχοντας με τα πόδια αφήνοντας το ζώο να υποφέρει στη μέση του δρόμου απο τους πόνους.
Στο περιστατικό έφτασε η αστυνομία η οποία αναζητεί το νεαρό οδηγό ο οποίος έγινε αφαντος…

Tags: 

Πώς πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος;

Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε σε ηλικία 32 ετών, αφού πρώτα είχε καταφέρει να φτάσει στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου και να δημιουργήσει μια τεράστια αυτοκρατορία. Ωστόσο μυστήριο καλύπτει τα αίτια του θανάτου του. Μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι οφείλονταν σε φυσικά αίτια, ενώ άλλοι θεωρούν ότι επρόκειτο για δολοφονία κατά τη διάρκεια συμποσίου. Το μυστήριο γύρω από το θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη, ίσως κατάφερε να ξεδιαλύνει ένας επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Otago στη Νέα Ζηλανδία.

Tags: 

Σελίδες